De Stichting Heren van Oudorp heeft in no time een mooie actie op poten gezet met een als resultaat dat er woensdag 22 april 600 dinerbonnen van vier Alkmaarse restaurants

zijn uitgereikt aan het Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar voor medewerkers, o.a. van de IC die keihard werken tijdens deze Corona-crisis.

Deze actie ontstond niet zomaar. Op 17 maart werd Nico Berger, 1 van de 11 ‘heren’ op de IC in Alkmaar opgenomen en onder narcose gebracht. Hij blijkt Corona te hebben. In de groepsapp wordt de volgende dag al geopperd om iets voor de zorg te doen.

‘Eigenlijk zou dit voor onze stichting de periode zijn waarin we de laatste hand leggen aan het draaiboek van een aantal terugkerende evenementen die wij jaarlijks organiseren’, aldus Ronald Stuvel. Een rode draad in onze evenementen is de steun van een aantal horecapartners: restaurant Vito, restaurant Laurens, restaurant Hofman en restaurant van Speijk. Met de opbrengsten steunen wij al 10 jaar verschillende lokale goede doelen en zorginstellingen. Maar nu dus niet, vanwege Corona.

Om niks te doen en af te wachten voelde niet goed. Welke kansen en mogelijkheden zijn er wél en wie kunnen onze steun en hulp gebruiken? Kunnen we naast de zorg ook niet iets doen voor de horeca die het ook zwaar heeft?’ Dat was ook het idee van Jeroen Bruin, 1 van de trouwe vrienden van HVO die een mail stuurde met de vraag ‘of wij geen actie op konden zetten om onze horecapartners te ondersteunen’. Uiteraard met een donatie van zijn kant.

10 april is Nico weer thuis uit het ziekenhuis en hij omarmt het idee om de combi zorg en horeca te steunen. Iedereen is enthousiast en de actie wordt in het geheim verder uitgewerkt. Zo kwamen we tot de volgende opzet: ‘Laten we de deelnemers van onze evenementen benaderen om een donatie te doen waar we cadeaubonnen van kopen bij deze restaurants en deze uitreiken aan mensen die in de zorg werken”. Diezelfde dag gaat er een mail uit naar de sponsoren en vrienden van HVO om te doneren. De reacties zijn heel positief en er wordt flink gedoneerd.

Het idee was om te beginnen met de IC-medewerkers en afhankelijk van de opbrengst deze kring van medewerkers steeds groter te maken. Op paaszondag besluiten de mannen de actie nog wat breder te trekken en via social media nog meer mensen de mogelijkheid te geven om aan de actie bij te dragen. De tikkies en facturen vlogen eruit. Met een prachtig financieel resultaat. In totaal is er € 15.000 opgehaald. De 600 aangeschafte dinerbonnen bij deze 4 restaurants werden door Ronald en Nico uitgereikt aan de zorgmedewerkers. Een bijzonder moment voor een aantal van hen, want het gaf hen een zeer goed gevoel om oud-corona patiënt, waar ze hard voor geknokt hebben op de IC, weer in goede gezondheid terug te zien bij het Noordwest Ziekenhuis. Wat extra positiviteit was zeer welkom, wat ook voor de nodige emoties zorgde. Al met al een zeer geslaagde actie om de zorg en horeca in het zonnetje te zetten.