ALKMAARSDAGBLAD – Opgewonden stemmen klinken in de winkel van Hoes Tailors, rosé wordt ingeschonken en er klinkt hard gelach. De winkel aan de Geesterweg in Alkmaar zit vol met de Heren van Oudorp (HvO). Al zijn er tegenwoordig weinig heren te bekennen in dit gezelschap, want sinds kort bestaat de Stichting Heren van Oudorp namelijk uit acht vriendinnen. Zij hebben recent het stokje overgenomen en gaan vol energie evenementen organiseren voor de stichting. De opbrengsten van deze evenementen gaan allemaal naar goede doelen in en om Oudorp.

En ja, waar begin je mee als je een stichting gaat runnen? Juiste, herkenbare bedrijfskleding natuurlijk! Daarom besloten “de Heren” en Hoes Tailors de handen ineen te slaan. Leon Hoes: “Deze samenwerkingen is geweldig. Aan de ene kant kunnen wij acht vrouwen voorzien van een op maat gemaakte colbert dat perfect past bij hun wensen en aan de andere kant steunen we hiermee de goede doelen. Ik hoefde dus ook niet lang na te denken over deze samenwerking.”

Op 15 juni staat het eerste evenement van de dames gepland, het Heren van Oudorp tennis event. Dat dit een tennis evenement bij Tennisvereniging Oudorp betreft, is niet geheel toevallig. HvO: “Wij hebben allemaal een speciale band met Oudorp omdat we er wonen of opgegroeid zijn. We zijn allemaal lid van Tennisvereniging Oudorp wat tevens de bakermat van onze vriendinnengroep en de Stichting Heren van Oudorp is Dit moest dus wel de plek zijn voor ons eerste evenement.”

Hoes: ”Met de energie en het enthousiasme dat deze meiden hebben, voorzie ik top evenementen in de toekomst. Het is inspirerend om te zien dat deze generatie het stokje heeft overgenomen en ik ben trots dat ik op deze manier mijn bescheiden bijdrage heb kunnen leveren, veel succes!”

https://www.herenvanoudorp.nl/fotos/fotoalbum/fotos-2020/corona-2020